Lomat meni ja eka työviikko alkaa olla takana. Loman alkoi auton lakkoilulla ja tietysti ennen lomareissuun lähtöä. Matka mummolaan olikin kaiken muun pakkaamis- ja lähtövimman hektisyyden ohella stressaavaa kokemus. Suuria sanoja käytettiin puolin ja toisin. Loma tuli tarpeeseen. .

Mummolassa kaikki tehtiin niinkuin aina ennenkin perinteitä noudattaen. Vai kunnon talvi puuttui, järvi oli onneksi jäässä. Tosi jää oli melko ohutta 5-6 cm. pakersimme poikien kanssa avannon uintia varten. Saunomisesta tulikin loman parasta antia.

Sukulaismies näytti taas miten viinaa juodaan paljon ja sivistyneesti. Mies parka elää kaikkivoipaisuuden harhaa. Jos tuota menoa jatkaa niin saadaan taas yksi alkoholi kuolema tähän maahan. Tasaisen tappavaa tahtia katosi virolaista vettä ja siideriä ynnä muuta hyvää viikon ajan. Ja kun kokemusta oli nii humalatilaa ei huomannut lainkaan! sivistys ei aina ole hyvästä ja loma ei ole loma ilman viinaa. Voi paska!

Itse tuskailin lumen vähyyttä. Hiihtämään piti päästä. Kävin Vuokatissa muutaman kerran uudenlumen ladulla suksimassa ja sain kokoon 85 kilsaa. Hinta oli kova, päivä lippu maksoi 14 euroa. Pisin lenkki oli 30 kilsaa. Kinkun syönti ja mahdoton saunominen teki hiihtämisestä vetelää, sitähiihtämistä olisi voinut verrata keitetyn spagetin tyontämiseen ylämäkeen.

 

Uusivuosi paukuteltiin poikien kanssa pommeja ja raketteja. Isukkikin sai räiskiä sydämensä kyllyydestä.